nlc.hu
Aktuális

Koronavírus ötödik hulláma

Honvédkórház főigazgatója: „Szinte biztos, hogy hamarosan elindul az ötödik hullám”

Szerencsére az omikron kevésbé okoz súlyos megbetegedést a főigazgató szerint.

Elég nyugodt, szinte békebeli karácsonya volt a magyar egészségügynek ahhoz képest, hogy más országokban a koronavírus milyen nagy terhelést okozott – mondta a budapesti Honvédkórház főigazgatója, Wikonkál Norbert Miklós az M1-en hétfőn.

A Honvédkórház főigazgatója arról is beszélt, hogy az Európában egyre több helyen dominánssá való omikron variáns által relatíve kedvezőbb irányt vett a koronavírus-járvány, hiszen az ugyan sok embert ér majd el, de kevesebbé okoz megbetegedést. 

„Szinte biztos, hogy hamarosan elindul az ötödik hullám, és a cél továbbra is a lapos járványgörbe” – mondta a főigazgató.

Wikonkál Norbert Miklós, Honvédkórház főigazgatója

Wikonkál Norbert Miklós (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Rusvai Miklós is nemrégiben arról beszélt, biztosan eléri az országot az omikron variáns, és beindítja az ötödik hullámot. Szerinte nagy valószínűséggel februárban kezdődik, és márciusban futhat fel a csúcsra.

A főigazgató és Vattay Gábor járványelemző szerint is úgy lehet mérsékelni az ötödik hullámot, ha minden kétszer oltott megkapja a harmadik oltását, akik pedig nyáron kapták meg a harmadik dózist, azok számára megnyitják a lehetőséget a negyedik oltás felvételére.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top