nlc.hu
Aktuális

Iskolakezdés halasztása

Keddtől beadhatóak az iskolakezdés halasztására vonatkozó kérelmek

Két hét áll rendelkezésre a beadáshoz, az Oktatási Hivatal megjegyzi, hogy hasznos az általuk készített formanyomtatványt használni.

Keddtől beadhatók az iskolakezdés halasztásához kapcsolódó kérelmek, közölte az Oktatási Hivatal (OH) az MTI-vel. A közlemény szerint megnyílt az az informatikai felületük, amely a tankötelezettség kezdő időpontjának halasztásáról vagy korábbi megkezdéséről szóló kérelmek benyújtására szolgál. A kérelmek beadásának határidege 18-adika. 

A közleményben megjegyzik, hogy amennyiben egy szülő (gyám) valamilyen okból úgy látja, hogy tanköteles korú gyermeke még nem iskolaérett, vagy éppen indokolt, hogy még nem tanköteles gyermeke szeptemberben megkezdje az iskolát, az OH-hoz nyújthatja be kérelmét, amelyhez bármilyen lényegesnek tartott dokumentumot mellékelhet.

Diákok műsora a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tanévnyitóján, az iskola udvarán 2020. augusztus 31-én. / Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Diákok műsora a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tanévnyitóján, az iskola udvarán 2020. augusztus 31-én / Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A hivatal honlapján már elérhető a kérelmezést támogató formanyomtatvány, amely valamennyi szükséges adatot tartalmaz, és amelyet a szülők ügyfélkapun hitelesítve elektronikusan vagy kinyomtatva, postán is eljuttathatnak az OH-hoz. Az űrlap használata nem kötelező, ám jelentősen megkönnyíti a kérelmek benyújtását és feldolgozását.

Egyéb infók itt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top