nlc.hu
Aktuális

Megszólalt a Magyar Úszó Szövetség elnöke Szilágyi Liliána ügyéről

„Lilut meg kell védeni az édesapjától” – Megszólalt a Magyar Úszó Szövetség elnöke Szilágyi Liliána ügyéről

Wladár hangsúlyozta, bántalmazásnak nincs helye az uszodában. és a múlt feltárása vezethet el a megtisztuláshoz.

Wladár Sándornak, az úszószövetség elnökének nem volt tudomása arról, hogy Szilágyi Liliánának ilyen helyzeteket kellett megélnie élete során.

Az Eb-ezüstérmes úszónő, Szilágyi Liliána a közösségi oldalán osztotta meg a nyilvánossággal, hogy édesapja kislány kora óta bántalmazta őt testileg, lelkileg illetve szexuálisan. Majd D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorában még több részletet árult el a családon belüli erőszakról. Azóta az édesapja, Szilágyi Zoltán is nyilatkozott, tagadva a vádakat.

Szilágyi Liliána

Forrás: Szilágyi Liliána/Instagram

Wladár Sándort, a Magyar Úszó Szövetség elnökét teljesen megdöbbentette Liliána vallomása:Ez egy rendkívül súlyos ügy, túlmutat mindenen. Ez ügyben nem szövetségi eljárást kell kezdeményezni, mert nagyon súlyos bűncselekményről van szó, így bűnvádi eljárás lehetséges e kérdéskörben- mondta az elnök az ATV-nek,  hozzátette, hogy nem volt tudomása arról, hogy mi történik otthon Szilágyi Liliánával.

Lilut meg kell védeni az édesapjától, mert itt bármi és akármi előfordulhat

– mondta Wladár Sándor.

A Magyar Úszó Szövetség közleménye szerint továbbá dr. Wladár Sándor Szilágyi Liliána által megosztottak alapján haladéktalanul elrendelte, hogy a MÚSZ fegyelmi bizottsága és gyermekvédelmi bizottsága indítson vizsgálatot. A két testület feladata valamennyi érintett meghallgatásával feltárni, hogy a jelenleg a Stamina SK-t irányító dr. Szilágyi Zoltán edzői tevékenysége során megsértette-e, és ha igen, milyen mértékben a MÚSZ etikai, fegyelmi és gyermekvédelmi szabályzatát. Wladár hangsúlyozta, bántalmazásnak nincs helye az uszodában. és a múlt feltárása vezethet el a megtisztuláshoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top