nlc.hu
Aktuális

Czene Attila az úszósport helyzetéről

Czene Attila: „Nem szabad visszamenőleg bűnbakot keresni, mert nem elegáns”

A Palikék világa vendége volt Czene Attila.

Karácsony után pár nappal, egy őszinte posztban osztotta meg a nyilvánossággal Szilágyi Liliána, hogy az édesapja rendszeresen bántalmazta, és nem csak őt, hanem az édesanyját is. Azóta az apja, a testvére, több úszó és a szövetség elnöke, Wladár Sándor is elmondta a véleményét. A Palikék világa vendége volt Czene Attila, akitől megkérdezték, hogy mi folyik az úszósportban az utóbbi időben. Itt természetesen nem kizárólag Liliánára gondoltak, de az elmúlt időszakban több olyan szakembert is értek durva vádak, akik sokáig sikeresek voltak.

Aki ilyen eredményeket ér el, az legyen szerény. És nem szabad szerintem utólag, visszamenőleg bűnbakokat keresni, mert egész egyszerűen ez nem elegáns

– mondta Czene Attila, de leszögezte, hogy nem specifikusan gondol valakire, csupán nagy általánosságban beszélt. Ezen a ponton Palik László feltette a kérdést, hogy milyen árat kell fizetnie egy olimpiai bajnoknak a sikerért. „Ha az aranyérem a nyakadban lóg, akkor úgy érzed, hogy semmilyen árat nem fizettél érte” – válaszolt az úszó.

Czene Attila azt is elmondta, hogy annak idején megfordult a fejében, hogy abbahagyja az úszást, még jóval az olimpiai arany előtt, de amikor elsétált volna az uszodából, az edzője kijelentette, hogy ha most elmegy, ne jöjjön vissza. Állítása szerint a másodperc töredéke alatt meggondolta magát és visszament a medencéhez. 

czene attila

Czene Attila (Fotó: Palikék világa)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top