nlc.hu
Aktuális

Nagy port kavart egy Eszenyi Enikőről szóló poszt

Eszenyi Enikő miatt feszült egymásnak Járai Máté és Lengyel Tamás – videó

Nem értenek egyet abban, mit is kell gondolni a Vígszínház egykori igazgatójáról.

Nagy port kavart Járai Máté posztja, amiben arról ír, milyen volt Eszenyi Enikővel együtt dolgozni a Kecskeméti Katona József Színház Cirkuszhercegnő című darabjában, számolt be az óriási visszhangot keltő bejegyezésről a Fókusz.

„Szabad- e szeretni Eszenyi Enikőt? Szabad-e fontosnak tartani a Vele közös munkát? Szabad-e azt éreznem, hogy szerencsés vagyok, hogy megadta az élet, hogy dolgozhattam Vele? Szabad-e mondani, hogy sokat tanultam Tőle?… Köszönöm! Ez MOST és ITT van, nem AKKOR és OTT” – írja posztjában a színész. 

Mint ismeretes, Eszenyi Enikő botrányos körülmények között távozott a Vígszínház éléről, két évvel ezelőtt sorra szólaltak meg a nyilvánosságban volt és jelenlegi vígszínházi színészek, dolgozók, akik agresszív, bántalmazó munkamódszerét, rendezői stílusát bírálták. Lengyel Tamás is azok között van, akik elszenvedték az egykori direktor módszereit, majd hangot emeltek ellene, ő Facebookon reagált Járai Máté írására.

„Úgy éreztem, hogy nincs benne kellő szolidaritás és empátia… Lehet örülni egy munkának, lehet hálásnak lenni azért, hogy valaki részt tudott venni egy ilyen (darabban), de feltenni azt a kérdést, hogy szabad-e szeretni Eszenyi Enikőt, amikor ez egy lezáratlan ügy, úgy érzem, az némileg érzéketlen a panaszosokkal szemben. Lehet, hogy ez az ő traumáikat és érzéseiket ez nem tartja kellőképpen tiszteletben” – nyilatkozta Lengyel Tamás az RTL Klubnak.

Eszenyi Enikő Myrtle Gordon szerepében

Eszenyi Enikő Myrtle Gordon szerepében John Cassavetes Premier című színművének próbáján a Vígszínházban 2019. február 27-én (Fotó:
MTI/Koszticsák Szilárd

-.-.-

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top