nlc.hu
Aktuális

Terjed a koronavírus az iskolákban

Gyorsan terjed a járvány az iskolás gyerekek körében

Vannak intézmények, ahol csak online tanítanak majd a következő napokban a fertőzés terjedése miatt.

Egyre több a beteg az 5–11 éves korosztályban, sok szülő az utolsó pillanatban mondja vissza az oltási időpontokat. Mindeközben gyakran nehéz időpontot foglalni a háziorvosokhoz és az oltópontokra, például Szegeden és Szolnokon februárig csak egyetlen nap oltják ezt a korosztályt, számolt be az RTL Híradó. Póta György házi gyermekorvos nyilatkozata szerint tudnának többet oltani, de nincsen elég vakcina, illetve a riport szerint az is lassítja a folyamatot, hogy össze kell várni, hogy megfelelő létszámú gyerek legyen adott időpontban, hogy ne vesszen kárba a megbontott ampulla.

Az Eduline is arról számolt be, hogy nagyot ugrott a koronavírus-fertőzöttek száma több általános és középiskolában. Cikkünk szerint van olyan budapesti gimnázium, ahol a következő két hétben csak online tanítanak majd, máshol pedig több mint ötven diák és tanár tesztje lett pozitív a múlt héten. Vannak intézmények, ahol a koronavírus-járvány miatt a tervezett nyílt napok is elmaradnak, igaz, az Educatio-kiállítást a járványügyi szabályok betartásával idén megrendezik.

Kisgyerek iskolatáskával

Fotó: Pixabay

-.-.-.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top