nlc.hu
Aktuális

Különadót vet ki az oltatlanokra Quebec

Az oltást elutasítók különadót fizethetnek Quebecben

Quebec tartományi miniszterelnöke szerint ez így korrekt a társadalom elsöprő többségét alkotó beoltottakkal szemben.

Extra egészségügyi adót kell fizetnie a kanadai Quebecben azoknak, akik nem vették fel a koronavírus elleni oltást. A pontos összeget még nem határozták meg, de a tartományi miniszterelnök, Francois Legault azt már elárulta, hogy jelentős összegről lesz szó – számolt be róla a hvg.

Oltás

Különadó jár azoknak, akik elutasítják az oltást Quebec tartományban (Fotó: Pixabay)

Legault szerint ez így fair, mivel a társadalom majdnem 90 százaléka beoltatta magát, csupán a lakosság 12,8 százaléka nincs beoltva, viszont a kórházban kezeltek majdnem fele közülük kerül ki, emiatt pedig már korlátozni kellett a nem koronavírusos betegek ellátását. A nyolcmillió lakosú Quebecben eddig tizenkétezer áldozatot szedett a koronavírus-járvány. Hasonló lépések történtek már korábban például Görögországban, ahol a 60 év felettieknek büntetést kell fizetniük, ha nem kérik az oltást, a szigorú Szingapúr pedig úgy bünteti az oltatlanokat, hogy amennyiben kórházba kerülnek koronavírus-fertőzés miatt, saját maguknak kell kifizetniük minden kórházi költségüket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top