nlc.hu
Aktuális

300 millióra büntették a Ryanairt, fellebbeznek

300 millió forintra büntette a fogyasztóvédelem a Ryanairt, a cég az uniós bíróságig is elvinné az ügyet

A különadó áthárítása miatt a fogyasztóvédelmi hatóság 300 millió forintos bírságot szabott ki a Ryanairre, de a cég ezt jogtalannak tartja és fellebbezni fog.

Ma Varga Judit miniszter a Facebook-oldalán közölte, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság 300 millió forintos bírsággal sújtja a Ryanair légitársaságot, amiért a nyáron kivetett extraprofitadót egy az egyben áthárították az utasaikra. A Ryanair fellebezni fog a bírság ellen, amit arra alapoz, hogy egy uniós rendelet minden uniós légitársaság számára lehetővé teszi, hogy a nemzeti kormányok vagy fogyasztóvédelmi hivatalok beavatkozása nélkül, szabadon állapítsa meg az EU-n belüli légi járatok viteldíjait. Az uniós szabály egyébként tiltja a visszamenőleges hatályú adóztatást is, ráadásul jogellenes az is, hogy tiltják az indokolatlan adók utasokra hárítását is – írja a Portfolio.

Ryanair

Megbüntették a Ryanairt (Fotó: Pixabay)

Némi szájkarate után a Ryanair minden július 1. után utazó utasától beszedte a kivetett különadót még akkor is, ha az utas a repjegyét korábban foglalta, mivel a jogszabály őket is kötelezte az adó kifizetésére. A légitársaság biztosan fellebbez az ügyben, és ha szükséges, akár az uniós bíróságig is elmegy, hogy bizonyítsa az igazát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top