Aktuális

Gigabírságot kaphat a Ryanair

A Kanári-szigetekre induó járat kedden hat órát vesztegelt Ferihegyen.

Hat órán át vesztegelt a Liszt Ferenc repülőtéren egy Gran Canariára induló Ryanair járat kedden. Az utasok nem szállhattak le a repülőről, nem kaptak információkat, de ételt vagy italt sem szolgáltak fel nekik. A gép végül elindult, de annyi üzemanyagot égettek, hogy útközben le kell szállniuk Madridban tankolni.

A légitársaság másnap közölte: „Üzemanyag-feltöltéssel kapcsolatos okokból ennek a járatnak az indulása késedelmet szenvedett, majd a gép kitérőt tett Madridba, ahol további üzemanyagot vett fel, mielőtt folytatta volna útját a Kanári-szigetekre. A Ryanair elnézést kér minden utastól ezért a késedelemért.”

ryanair repülőgép

(Illusztráció: Nik Oiko/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Sára Botond, Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetője szerint az utasok fejenként több száz eurós kártérítésre jogosultak – tudta meg az Inforádió. Hozzátette, hogy a Ryanair akár 500 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságra is számíthat.

Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő a Facebookon bejelentette, hogy az EP közlekedési és turisztikai bizottságának alelnökeként azonnali vizsgálatot kért a Ryanair vezetőségétől az ügyben. A rádiónak úgy nyilatkozott, személyes találkozót kért a társaság felső vezetésétől, és elvárja, hogy a keddi esethez hasonló helyzetekben az utasokat megfelelő módon tájékoztassák, és ellássák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top