nlc.hu
Aktuális
Meghalt Jean-Jacques Savin, francia kalandor

Meghalt Jean-Jacques Savin, francia kalandor, miközben megpróbálta átevezni az Atlanti-óceánt

A francia kalandor 2019-ben egy irányíthatatlan hordóban már teljesítette a vállalkozást.
Francia kalandor halála

Holtan találták Jean-Jacques Savint, aki január 1-jén indult útnak a dél-portugáliai Sagresből, hogy három hónap alatt, egyedül evezze át az Atlanti-óceánt. A francia kalandor 2019-ben egy irányíthatatlan hordóban már teljesítette a vállalkozást. Stábja azt közölte: „sajnos az óceán most erősebb volt, mint a barátunk”.

Savinról, aki csütörtök éjjel két vészjelzést is leadott, azóta nem adott magáról életjelet. Felborult kenuját az Azori-szigetek közelében találták meg a portugál hatóságok. A halálának pontos körülményei egyelőre nem ismertek a BBC beszámolója szerint.

A 75. születésnapját a múlt héten az óceánon pezsgővel és libamájjal ünneplő egykori katonai ejtőernyős szerdán még azt írta a Facebook-oldalán, hogy az erős szél miatt 900 kilométerrel meghosszabbodik az útja, és hogy problémái adódtak a kenujára szerelt napelemrendszerrel, de nincs veszélyben.

via

(Nyitókép: Jean Jacques Savin : Traversée de l’Atlantique à la rame/Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top