nlc.hu
Aktuális

Bikinis fotókat kérek az állásra jelentkezőktől

Bikinis fotókat kért a recepciós állásra jelentkező nőktől egy olasz cég

A hirdetésből óriási botrány lett, és nemcsak emiatt az egy feltétel miatt.

Vizsgálatot indított az olasz munkaügyi minisztérium egy nápolyi biztonsági cég ellen, amelyik 30 év alatti nőket keresett recepciós állásra, és a jelentkezőktől elvárta, hogy fürdőruhás képet is küldjenek magukról. Az álláshirdetésben az is szerepelt, hogy nem árt, ha az illető folyékonyan beszél angolul, van saját autója, és remek természete vonzó külsővel párosul. A munkáért egyébként csak havi 500 eurót (átszámítva 178 ezer forint) fizettek volna – írja a 444.

Állásinterjú

Fotó: illusztráció, Pexels

A botrányt keltő fürdőruhás mondatot később törölték a hirdetésből, de akkorra az erről készült felvétel már terjedni kezdett az interneten. A cég ezek után elismerte, hogy nem kellett volna ilyen kitételnek szerepelnie, és állításuk szerint mindez egy tapasztalatlan munkatárs hibája volt.

Chiara Marciani, Nápoly munkaügyi tanácsnoka szerint a hirdetés más szempontból sem volt megfelelő, egyrészt azért, mert csak 30 alatti nőket keresnek, másrészt mert a fizetés nincs arányban az elvárásokkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top