nlc.hu
Aktuális
Rusvai: a covid őszre már influenzaszerű lehet

Rusvai Miklós szerint a koronavírus őszre influenzaszerű betegséggé szelídülhet

A szakember szerint az omikronnal a koronavírus olyan szelídülésen esett át, hogy ősszel már nem kell komolyabb megbetegedésre számítani.

Elképesztő mértékben terjed hazánkban a koronavírus omikron variánsa, nemrég a napi fertőzöttségi rekord is megdőlt, akadnak azonban jó hírek is. Rusvai Miklós szerint ugyanis a magas átfertőzöttség és az átoltottság miatt most komoly esély van arra, hogy kialakuljon a nyájimmunitás. A Szegedi Egyetem professzora, Boldogkői Zsolt szerint napokon belül tetőzhet a járvány, de azt még nem lehet biztosan tudni, hogy az omikron mutálódik-e – derült ki az ATV Híradójából.

Rusvai Miklós

Rusvai Miklós az ATV vendégeként

Rusvai szerint a koronavírus hosszabb távon itt marad velünk, de úgy véli, őszre már influenzaszerű betegséggé szelídülhet. Szerinte ősztől már nem kell komolyabb megbetegedésektől tartanunk, a vírus egészségkárosító hatása nem lesz rosszabb az influenzáénál. Ehhez persze szükséges az oltások felvétele és a járványügyi szabályok betartása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top