nlc.hu
Aktuális

2022.02.02: ritka, különleges nap

2022.02.02: több szempontból is különleges nap a mai

Ritka nap ez a mai, ugyanis egy adott évezredben csak ritkán alakul ki olyan dátum, amit csak kétféle számjegy alkot. A numerológusok szerint mind a nulla, mind a kettes szám sajátos jelentéseket hordoz,, de a néphagyomány, a paraszti kultúra és a katolikus naptár is jelentős dátumként tartja számon. Mutatjuk, miért.

A Blikk összeszedte, hogy a számmisztika és néphagyomány szerint miért különleges ez a dátum, és mi várható ránk ezen a napon.

  • A numerológusok szerint az egészségünk, közérzetünk szempontjából ingadozásokat tapasztalhatunk, és 2022.02.02, 2022.02.20 és 2022.02.22 lesz az a három dátum, amikor ez a hatás eléri a csúcspontjait. Kétarcúság, a kettősség jellemezheti ezeket a napokat, és ez az időszak döntések elé állíthatnak minket: a házasság, az egyesülés, ugyanakkor a szakítás periódusa is lehet.
  • A számmisztika szerint a nulla és a kettes szám kiemelt fontosságú. A nulla a határtalan lehetőségek száma, míg a szám értéke miatt viszont a kiüresedést, az elmúlást vagy a halált szimbolizálja. A kettes számnak köze van idő múlásához, ám benne van az egyensúly jelentése is. A kínai számmisztika a kettes számban a férfit és a nőt is látja, de a könnyű élet ígéretét, egy második esélyt is jelenthet, míg más számmisztikai iskolák a bölcsességet társítják hozzá.
  • A numerológia szerint akinek kettes a sorsszáma, az sok női energiával rendelkezik, illetve a páros számok: 2, 4, 6, 8 anyagias hatásúak. Ez nap hatással is van a másik nemre, ma jó társulások jöhetnek létre.

+két jelentése is van ennek a napnak:

A katolikus hitvallás szerint:

  • Ma Gyertyaszentelő Boldogasszony, vagyis Szűz Mária megtisztulásának ünnepe van, ami egyben annak is az emlékünnepe, amikor Jézust gyermekként bemutatták a templomban. A biblikus hagyomány szerint Jézus bemutatásakor jelen volt a jeruzsálemi templomban az agg Simeon is, aki a nemzeteket megvilágosító világosságnak nevezte Jézust. Ennek szimbólumaként alakult ki a gyertyaszentelés szokása.

A néphagyomány szerint:

  • Ez a tavaszvárás napja is, hiszen a megfigyelések szerint a barna medve ezen a napon ébred fel téli álmából. A néphagyomány úgy tartja, ha a medve meglátja a saját árnyékát a napsütésben, visszatér barlangjába aludni, ami azt jelenti, hosszú lesz a tél. Ha nincs árnyék, a medve kint marad, így jelezve, hogy jön a tavasz.
jézus, szűz mária

A kép csak illusztráció (Fotó: Pexels)

A hagyományos paraszti kultúrában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top