nlc.hu
Aktuális

Elítélték az anyát, akinek megölték a fiát

Börtönbe megy az anya, aki nem védte meg fiát egy gyilkostól

16 hónapot kapott egy amerikai nő, mert nem védte meg fiát saját barátjától, aki megölte a kétéves gyereket.

Börtönbüntetésre ítélte a bíróság az amerikai Rebecca Hogue-t. A 29 éves nőnek azért kell 16 hónapra rács mögé vonulni, mert barátja megölte Rebecca kétéves kisfiát, Rydert, akit az oklahomai törvények szerint az anya nem védett meg – írja a BBC.

Az esküdtszék amúgy életfogytiglani börtönbüntetést indítványozott, ám a bíró beért kevesebbel. Michael Tupper bíró azt mondta Rebeccának, hogy „nem érdemli meg, hogy börtönben haljon meg”. Nem vagy szörnyeteg – folytatta a bíró.

Michael Tupper bíró szerint Rebecca nem egy szörnyeteg (Fotó: Facebook)

Michael Tupper bíró szerint Rebecca nem egy szörnyeteg (Fotó: Facebook)

A kis Rydert 2020 első napján találták holtan. Rebecca – aki 12 órás műszakjából ért haza – arra figyelt fel, hogy a fia nem lélegzik, a nő barátja, Christopher Trent pedig eltűnt. Négy nappal Ryder halála után a rendőrök megtalálták Trent holttestét a Wichita-hegységben. Egy közeli fán pedig egy feliratra bukkantak: „Rebecca ártatlan”.

A halottkém jelentése szerint Ryder halálának oka tompa erejű trauma volt, és az ügyészek később azt mondták, egyértelmű, hogy Trent ölte meg a gyereket. Rebecca azt vallotta, fogalma sem volt arról, hogy Trent bántalmazta Rydert, egészen a kisfiú haláláig, bár utólag rájött, honnan eredhettek korábban a kisfiú megmagyarázhatatlan sérülései.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top