nlc.hu
Aktuális

Kiszabadult a gyerekgyilkos, félnek a dabasiak

Félnek a dabasiak, mert kiszabadult a börtönből a férfi, aki lefejezett egy kisfiút

Többen nem merik kiengedni az utcára a gyereküket Dabason, mióta kiszabadult a börtönből a gyerekgyilkosság és emberölési kísérlet miatt elítélt férfi.
Börtöncella emeletes ággyal

Féltik a gyerekeiket a dabasiak, mert néhány napja kiengedtek a börtönből egy férfit, aki 1995-ben brutálisan meggyilkolt és lefejezett egy 12 éves fiút – számolt be az RTL Híradó.

Az akkor 17 éves elkövető nagyjából 10 év után szabadulhatott feltételesen, és a szüleihez költözött Dabasra. Nem sokkal később azonban ott is megtámadott egy kisfiút. Egy 12 éves gyereket azzal szólított le, hogy segítsen megkeresni a kutyáját, ám egy bozótos területen késsel fenyegetni kezdte, végül fojtogatta. A kisfiú a lélekjelenlétének köszönhetően el tudott szaladni. A férfit akkor emberölési kísérlet miatt ítélték el, most szabadult.

Dabason többen azt mondták, hogy nem merik egyedül az utcára engedni a gyerekeket, és elbeszélgettek velük arról, hogy mit tegyenek, ha bajba kerülnének. A kialakult helyzet miatt a városvezetés keddre lakossági fórumot hirdetett, amin ott lesz a polgármester és a rendőrség is.

A rendőrség annyit közölt az ügyben, hogy ha indokolt, akkor megerősítő erőket biztosítanak a bűncselekmények megelőzése és a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelése érdekében.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unplash/RODNAE Productions)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top