nlc.hu
Aktuális

Amerikai segítség Ukrajnának

350 millió dolláros amerikai segélycsomag érkezhet Ukrajnának

A mostani, 350 milliós segély nem az első támogatás.

A 350 milliós segély nem az első támogatás, az amerikai kormányzat péntek esti közleményében emlékeztetett arra, hogy korábban már többek közt 60 millió és 250 millió dollárnyi támogatást adtak, így az elmúlt egy év alatt összesen több mint egymilliárd dollárra rúgott az összeg.

Egy tüzérségi támadásban megrongálódott katonai épület Kijevben

Kijev, 2022. február 24.
Az ukrán belügyminisztérium sajtószolgálata által közreadott kép egy tüzérségi támadásban megrongálódott katonai épületrõl Kijevben 2022. február 24-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én hajnalban katonai mûvelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erõk mindazonáltal Ukrajna más térségeiben is támadtak katonai célpontokat, és támadást indítottak az oroszbarát szakadárok is az általuk ellenõrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A nyugati világ elítélte az orosz hadmûveletet, és súlyos szankciókat helyezett kilátásba Moszkva ellen.
MTI/EPA/Interior Ministry press service/Interior Ministry press service HANDOUT

A mostani bejelentés Joe Biden amerikai és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteki 40 perces telefonbeszélgetése után érkezett, amelynek során “konkrét védelmi segítségnyújtásról” tárgyaltak – írja a hvg.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top