nlc.hu
Aktuális

Utcai harcok Kijevben

Robbanásoktól hangos éjszaka után, utcai harcokra figyelmeztetnek Kijevben

Péntek éjjel folyamatosan harcok dúltak az ukrán fővárosban, helyszíni- és nemzetközi tudósítások is állandóan felhangzó fegyverropogásról számoltak be.

A Telex újságírója, Huszti István a helyszínről bejelentkezve azt mondta, Kijev északi részén folyhatnak a harcok, az Obolonyszkij kerületben. A Guardian pedig keleti, nyugati és dél-kijevi harcokról írt.

Folyamagtosak a harcok Kijevben

(Fotó: Getty Images/Algimantas Barzdzius / EyeEm)

„Ne menjenek az ablakokhoz, ne lépjenek ki az erkélyekre, maradjanak a lakások belső helyiségeiben, például a fürdőszobában. Ha meghallják a szirénák hangját, azonnal menjenek le az óvóhelyekre” – figyelmeztette szombat hajnalban a kijevieket a polgármesteri hivatal. Meg nem erősített hírek szerint komoly tűz ütött ki a fővárosi állatkertben, a környéken órák óta tartanak az összecsapások – írja a hvg.hu.

Vitalij Klicsko Kijev főpolgármestere már közölte, a hétvége döntő lesz az ukrán főváros számára. Közben Moszkva és Kijev a fegyverszüneti tárgyalások helyszínéről és időpontjáról egyeztet.

(Nyitókép: Getty Images/Algimantas Barzdzius / EyeEm)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top