nlc.hu
Aktuális
A gazdasági helyzet Ukrajnában

„A készpénz eltűnt az automatákból, az élelmiszer az üzletekből” – drámai a helyzet Ukrajnában

Naponta duplázódnak az árak Ukrajnában.

Élelmiszer-, üzemanyag- és készpénzhiányról, napról-napra megduplázódó árakról számolnak be azok az Ukrajnából menekülők, akik szombaton érkeztek a lónyai határállomásra Kárpátaljáról. Egy somi nő, aki karon ülő gyerekkel és idősebb lányaival várakozott a határátkelőnél arra, hogy a rokonai továbbszállítsák, az MTI tudósítójának elmondta, hogy amíg az orosz hadművelet előtt 18 hrivnya volt egy kilogramm liszt, egy nappal később már 40 hrivnyát kértek érte.

Kijev

Ukrán katonák ukrán páncélozott járművek mellett Kijevbe- Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij

“A készpénz eltűnt az automatákból, az élelmiszer az üzletekből, a bankok bezártak és még a számláikat sem tudják befizetni” – sorolta.

A haranglábi benzinkút kezelője, aki már átjutott magyar útlevelével Magyarországra, arról számolt be, hogy miközben a támadás előtt, átszámítva napi 30-40 ezer forint volt a forgalmuk, a hadművelet kezdetének napján 1,2 millió forintnyi hrivnyáért adtak el üzemanyagot, és ki is merültek a készletek.

(MTI)

Friss hírek az orosz-ukrán háborúról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top