nlc.hu
Aktuális

Az ukrajnai orosz invázió civil áldozatainak száma

Legalább 25 civil áldozata van eddig orosz inváziónak

Az ENSZ szerint a civilek közül 25-en meghaltak és 102-en megsebesültek az orosz invázió során Ukrajnában.

Az üzemanyag, a készpénz és az orvosi ellátmányok fogytán vannak Ukrajna egyes részein az orosz invázió után, amely akár 5 millió embert is menekülésre kényszeríthet – közölték pénteken az ENSZ segélyszervezetei.

Miután csütörtökön hajnalban Oroszország megindította Ukrajna lerohanását, mintegy 100 ezren hagyták el az otthonaikat, több ezren pedig már átjutottak a szomszédos országokba, köztük Moldovába, Romániába és Lengyelországba – mondta Shabia Mantoo, az ENSZ menekültügyi ügynökségének szóvivője. Korábban arról írtunk, hogy sok kárpátaljai magyar gyalog jön Magyarországra. 

Natali Szevrijukova sír, miután rakétatámadás érte az otthonát Kijevben

Natali Szevrijukova sír, miután rakétatámadás érte az otthonát Kijevben 2022. február 25-én (Fotó: MTI/AP/Emilio Morenatti)

Ravina Shamdasani, az ENSZ emberi jogi irodájának szóvivője elmondta, hogy legalább 127 civil áldozatról – 25 halottról és 102 sebesültről – érkezett jelentés Ukrajnából, de szerinte ez valószínűleg jelentősen alulbecsült adat.

Az orosz invázió második napján, pénteken hajnalban robbanások rázták meg Kijevet, napközben pedig az orosz harckocsik elérték az ukrán fővárost.

(Reuters)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top