nlc.hu
Aktuális

Hősként ünneplik a Kígyó-szigetet védő 13 ukrán katonát

Hősként ünnepli Ukrajna a Kígyó-sziget 13 katonáját, akik inkább meghaltak, de nem adták meg magukat az oroszoknak

A Kígyó-szigetet védő ukrán katonák nem voltak hajlandók megadni magukat az oroszoknak, inkább meghaltak. Háborús hősként méltatják őket egész Ukrajnában.
Madártávlatból a Kígyó-sziget a Fekete-tengeren

Hősként ünnepelnek a közösségi oldalakon 13 ukrán katonát, miután egy apró szigetet védtek a Fekete-tengeren, de nem adták meg magukat egy orosz hadihajónak, hanem inkább meghaltak – számolt be a BBC.

Mindez azután derült ki, hogy nyilvánosságra került a Kígyó-szigetet védő ukrán katonák és az orosz erők közötti kommunikáció hangfelvételeit.

– Javaslom, hogy tegyék le a fegyvert és adják meg magukat, különben tüzet nyitunk, megértették? – közölte az orosz hadihajó a szigetet védő 13 katonának.

– Orosz hadihajó, menj, és b**d meg magad! – válaszolták az ukránok, majd mindannyian életüket vesztették az ezt követő bombázásban.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök méltatta a Kígyó-szigetet védő katonák bátorságát, és közölte, hogy mind posztumusz háborús hősi kitüntetést kapnak.

Már második napja tart az Ukrajna elleni orosz invázió. Az ukrán elnök szerint 137 ember – köztük legalább 10 civil – meghalt az orosz támadás első napján, 306-an pedig megsérültek. Péntek hajnalban robbanások rázták meg Kijevet.

(Kiemelt kép: Genya SAVILOV / AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top