nlc.hu
Aktuális

Fegyvertelen civilek ellenállás az ukrajnai Enerhodarban

Videó: fegyvertelenül is ellenálltak az oroszoknak a civilek Ukrajnában

A fegyvertelen ukrán civilek nem futamodtak meg a figyelmeztető sortűztől Enerhodarban, így az oroszok inkább továbbmentek.
Az orosz katonai rendőrség tagjainak ellenálló civil lakosok az ukrajnai Enerhodar városában

A dél-ukrajnai Zaporizzsjában található Európa legnagyobb atomerőműve, amelyet március elején elfoglaltak az oroszok az Ukrajna elleni invázióban.

Az 1984-ben üzembe helyezett atomerőmű közelében jött létre mesterségesen egy település, Enerhodar, ahol az erőmű dolgozói telepedtek le. A város neve is azt jelenti, hogy „energia ajándéka”.

Az ott élők már korábban is tanúbizonyságát adták a bátorságuknak az orosz-ukrán háborúban, ugyanis mielőtt orosz kézre került az erőmű, a helyiek napokig élőlánccal zárták el a településre és az atomerőműhöz vezető utat.

Most a Nexta médiavállalat posztolt egy újabb videó a Enerhodar rettenthetetlen lakóiról. Állítólag az orosz katonai rendőrség tagjai civileket akartak elfogni egy megszállás elleni tüntetésen, de a helyiek ellenálltak.

A fegyvertelen emberek körbevették az oroszok autóját, és hiába adtak le az oroszok figyelmeztető sortüzet, a civilek ugyanúgy álltak ott, mintha mi sem történt volna, senki nem futamodott meg. Így aztán az oroszok kénytelenek voltak elmenekülni a helyszínről.

(Kiemelt kép: Twitter/Nexta)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top