nlc.hu
Aktuális

Tanárgyilkosság a svéd középiskolában

Vérengzés egy svéd középiskolában: két tanár meghalt

Egy 18 éves diák a gyanú szerint fejszével és késsel megölt két középiskolai tanárt.

Legalább két ember megsérült a dél-svédországi Malmö városának egyik középiskolájában történt súlyos, erőszakos cselekményben, egy gyanúsítottat a hatóságok őrizetbe vettek – közölte hétfőn délután a helyi rendőrség – írja az MTI.

A Telex.hu az  Aftonbladetre hivatkozva azt írja, egy 18 éves diák a gyanú szerint fejszével és késsel megölt két középiskolai tanárt.

A 18 éves diák az iskola tanulója, és közel 50 ember látta, ahogy rátámad a két, 50-es éveiben járó tanárra. A svéd újság forrásai szerint a diák egész télen nagyon furcsán viselkedett az iskolában, és félő volt, hogy valami történni fog vele.

Az Aftonbladet című svéd lap úgy tudja, hogy a Malmö Latin Iskola diákjai a tantermekben kerestek menedéket az incidens során. A középiskolának mintegy 1100 diákja van. Az SVT közszolgálati televízió szerint a hallgatók éppen musicalt próbáltak a késő délután történtek idején.

Fredrik Hemmensjo, a középiskola igazgatója „abszolút borzasztónak” nevezte a történteket.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi lehetett a kettős gyilkosság mögötti motiváció, de valószínűsíthető, hogy egyedül ölte meg a két tanárt. A svéd rendőrség kedden reggel fél 10-kor tart sajtótájékoztatót az ügyben.

gyilkosság helyszíne Malmöben

Fotó: Byline / Source / Credit / Johan NILSSO

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top