nlc.hu
Aktuális

Több ezer négylevelű lóherét talált

A világ legszerencsésebb embere: több ezer négylevelű lóherét talált

A svájci férfi eddig 3467 négy-, öt-, hat- és hétlevelű lóherét gyűjtött össze, és állítja, nem tölt sok időt a kereséssel.
Négylevelű lóhere sok lóhere között

A babona szerint aki négylevelű lóherét talál, annak szerencséje lesz. Ha ez igaz, akkor egy svájci pedagógus a világ legszerencsésebb embere. A 30 éves Julio nevű férfinek több ezer négy-, öt-, hat- és hétlevelű lóheréből áll a gyűjteménye.

A férfi 9 éves kora óta gyűjti a szerencsehozó lóheréket, az elsőt még nagyapjával szedte. A legtermékenyebb időszaka 25 és 30 éves kora között volt, amikor munkanélküliként volt ideje, és sokat sétált a városban és vidéken. Voltak napok, amikor 50-100 lóherét talált, a napi rekordja 200 darab legalább négy levéllel rendelkező lóhere. Ez nagyon sok, bár egy 10 amerikai kislány egy óra alatt 166 négylevelű lóherét talált.

Mostanáig 3467 négy-, öt-, hat- és hétlevelű lóherét gyűjtött össze, amelyeket laminált, hogy megvédje őket. Julio elmondta, hogy minél több levele van a lóherének, annál ritkább.

  • Tízezer növényből csak egynek van négy levele.
  • Százezer növényből valószínűleg csak egynek van öt levele.
  • Annak az esélye, hogy valaki hatlevelű lóherét találjon, körülbelül egy a kétmillióhoz.
  • A hétlevelű lóherék olyan ritkák, hogy statisztikák nem igazán léteznek.

A svájci férfinek mégis van három darab hétlevelű lóheréje. Azt mondja, tudomása szerint legutóbb egy 9 éves kisfiú talált egyet Angliában, de az még 2019-ben történt.

Bár a legtöbben azt gondolják, hogy Julio szabadidejének nagy részét ritka szerencsehozó lóherék keresésével tölti, állítása szerint ez nem is állhatna távolabb az igazságtól. Azt mondja, igazából sosem fektetett nagy energiát a keresésébe. A legtöbbször ha nem talál egyet sem pár perc alatt, akkor abbahagyja a keresést.

Amikor meglát egy lóherefoltot, néhány percet szán arra, hogy szemével és ujjaival átfésülje a területet a ritkaságok után kutatva. Százból 95 alkalommal talál legalább egy szerencsehozó darabot.

A lóheregyűjtő férfi azt mondja, a szerencsehozó lóherék utáni kutatás arra is jó, hogy a rohanó világban egy kicsit megálljon, lelassuljon, és adjon magának egy kis időt a természet közepén.

(Oddity Central)

(Kiemelt kép: Unsplash/Yan Ming)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top