nlc.hu
Aktuális

Olcsóbb lett Horvátországban bevásárolni

Sok magyar Horvátországba jár át bevásárolni, annyival olcsóbbak ott az alapélelmiszerek

Az elszállt élelmiszerárak miatt sok magyar Horvátországba jár át bevásárolni.

Az orosz-ukrán háború kitörése óta elképesztően megemelkedtek itthon (és még számos európai országban) az élelmiszerárak, és úgy néz ki, hogy a drágulás folytatódni fog. Legutóbb az Aldi jelentette be, hogy 120 terméke lesz drágább, és azt is elmondták a közleményükben, hogy további áremelkedés várható. bolt, vásárlás

A kép csak illusztráció (Fotó: Getty Images)

Érthető, ha mindenki próbálja csökkenteni a bevásárlás költségeit

Van, aki úgy, hogy kétszer meggondolja, mit tesz a kosarába, míg mások a szomszédos Horvátországban intézik a nagybevásárlásokat. Főleg hazánk déli településeiről, például Pécsről, Siklósról, Harkányból járnak át vásárolni, hiszen az alapvető élelmiszerekhez jóval olcsóbban jutnak hozzá, mint itthon. Az ATV azt írja, hogy a legdurvább különbséget a virslinél tapasztalták:  a 91 százalékos hústartalmú virsli itthon átszámítva 77 Kunába került, miközben ugyanez a termék egy horvát üzletben csak 13 kuna. 

Varga László közgazdász elmondta a csatornának: „

17 termékből 14 itt olcsóbb volt, lényegesebben olcsóbb, 2 termék volt drágább az otthon ársapkával rendelkező cukor, liszt, étolaj. az sem egy jelentős különbség, gyakorlatilag 50-60 Ft, illetve az étolaj, az kb. 120 Ft különbség volt.

Mindemellett a zöldségek is sokkal olcsóbbak: az uborka, a hagyma és a paradicsom a hazai árakhoz képest nagyjából a felébe kerül a határ túloldalán. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha Pécsről vagy Siklósról vagy Harkányból átmennek Horvátországba elintézni a húsvéti nagybevásárlást, akkor nagyjából 15-20 ezer forintot is spórolhatnak még akkor is, ha ehhez hozzászámoljuk a benzinköltséget. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top