nlc.hu
Aktuális

Gyógyszertárak nyitvatartása a húsvéti hétvégén

Így alakul a gyógyszertárak nyitvatartási ideje a húsvéti hosszú hétvégén

Az ügyeleti rend szabályai szerint lesznek nyitva a gyógyszertárak a hosszú hétvégén. Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni.

Az ország jó része wellnesshotelekben tölti majd a hosszú hétvégét, ám így is előfordulhat, hogy valakinek hirtelen gyógyszerre lesz szüksége. Nagypénteken, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn kizárólag a 0-24 órás nyitvatartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és készenlétet ellátó gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást – írja az OGYÉI közleményére hivatkozva az MTI.

Gyógyszertár

Egy IX. kerületi gyógyszertár. Képünk illusztráció (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Nagyszombaton a pihenőnapokon is nyitva lévő gyógyszertárak nem a szokásos pihenőnapi nyitvatartási rendjük szerint, hanem általában csak délig lesznek nyitva, zárás után pedig csak az ügyeleti és készenléti ellátás érhető el. A gyógyszertárak betegforgalmi bejáratainál jól látható helyen jelezni kell, hol található a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó, vagy épp ügyeletes és készenlétet ellátó gyógyszertár, sőt minden elérhetőséget megadnak hozzá. Emellett feltüntetik a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét és telefonszámát is. A gyógyszerhatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az ünnepnapok torlódása miatt kiemelten fontos a rendszeresen szedett gyógyszerek és a váratlan egészségi helyzeteket enyhítő készítmények időbeni beszerzése.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top