nlc.hu
Aktuális

Nem keresik tovább Müller Cecília fenyegetőjét

Nem keresik tovább Müller Cecília fenyegetőjét

Felfüggesztették a nyomozást, mert a rendőrség nem találta meg Müller Cecília fenyegetőjét.

Tavaly januárban testőröket kapott Müller Cecília, miután az országos tisztifőorvost megfenyegették. Éjjel-nappal vigyáztak rá a rendőrök, vidéki háza előtt nagyjából félóránként elhajtottak, ha pedig gyanús, ismeretlen autó jelent meg a környéken, megkérdezték a sofőrtől, mi az utazása célja.

A Blikk kérdésére most az Országos Rendőr-főkapitányság elárulta:

a rendőrség felfüggesztette az eljárást, mert az elkövető kilétét egyelőre nem tudták megállapítani.

Halmosi Zsolt rendészeti országos rendõrfõkapitány-helyettes (b2) és Müller Cecília országos tisztifõorvos (j2) érkezik a megnövekedett migrációs nyomásról tartott tájékoztatóra Röszke közelében, a magyar-szerb határnál 2020. augusztus 6-án

Halmosi Zsolt rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes (b2) és Müller Cecília országos tisztifőorvos (j2) érkezik a megnövekedett migrációs nyomásról tartott tájékoztatóra Röszke közelében, a magyar-szerb határnál 2020. augusztus 6-án (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A különleges védelmet a fenyegetés után fél évvel oldották fel, a merénylő utáni hajsza abbamaradt. Mindez nem jelenti azt, hogy a nyomozást befejezték, mert ennek a jogsértésnek az elévülése öt év.

Addig negyedévente felül kell vizsgálniuk a nyomozóknak az ügyet, amelyet csak a törvényben meghatározott elévülési idő lehet megoldatlannak minősíteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top