nlc.hu
Aktuális

Furcsán működik egy közlekedési lámpa a Blaha Lujza téren

Furcsán működik egy közlekedési lámpa a Blaha Lujza téren

Sok sofőrt és gyalogost is megzavar a furcsán működő lámpa.

Az RTL Klub egyik nézője hívta fel a figyelmet arra, hogy a Blaha Lujza téri útkereszteződésben az egyik irányból még zöld, a másikból már piros jelzést adott a gyalogosokat irányító lámpa. Levelében azt is leírta, hogy emiatt már többször majdnem elütötték a zebrán, mivel az autósok sem értik a furcsán működő lámpát.

zebra

A kép csak illusztráció (Fotó: PixaBay)

Az RTL Klub megkeresésére a közútkezelők munkatársa elmondta, hogy a lámpa helyesen működik, a furcsa rendszer célja, hogy a középszigeten ne ragadjon gyalogos, amikor véget ér a szabad jelzés. Egy KRESZ szakértő szerint azonban megtévesztheti az autósokat a forgalomszervezési hiba.

A zebrákon egyébként is sok baleset történik Magyarországon, gyakran az autót vezetők sem elég körültekintőek, vagy egyszerűen nem lassítanak a felfestett gyalogos átkelő előtt, ezért kérdéses, hogy a késleltetett  jelzéssel tovább kell-e bonyolítani az egyébként sem túl biztonságos átkelést.

Zebrán vesztette életét LL Junior fia is, a környéken lakók szerint többször történt már baleset annál a zuglói kereszteződésnél, ahol az énekes kisfia meghalt. A korábban az RTL Klub Fókusz című műsorának azt nyilatkozta egy szemtanú, hogy nem ritkák a balesetek, és a lámpák elég furán vannak beállítva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top