nlc.hu
Aktuális

Hatalmas vihar tombolt Somogy megyében

Diónyi jégdarabok, fákat kicsavaró szél: hatalmas vihar tombolt Somogy megyében – képek

Országszerte mintegy száz alkalommal riasztották a tűzoltókat szerdán a heves szél és a jégeső okozta károk miatt.

A legsúlyosabb károkat Somogy megyében okozta a vihar: a heves jégeső 80 épület tetőszerkezetét rongálta meg Kaposváron, Kaposmérőn, Kaposkeresztúron és Jákón.  További tíz riasztást kaptak a tűzoltók Baranya megyében, a többi káresemény pedig más nyugat-magyarországi megyékben történt, írja az MTI.

Kidőlt fa.

Hatalmas vihar tombolt Somogy-megyében (Fotó: Facebook)

A katasztrófavédelem összegzése szerint Somogy megyében a legtöbb bejelentés Kaposvárról érkezett, de Segesdre, Mikére is várják a szakembereket. Kaposváron az Iszák utcában leszakadt egy lakóépület teteje.

Segesd és Böhönye között fák dőltek a 68-as főútra, mint ahogy fákat döntött ki a szél Mike és Kadarkút között is.

Kaposváron diónyi, helyenként ökölnyi méretű jégdarabok estek, a „brutális erősségű szél” fákat csavart ki, a levert levélzet teljesen elfedte a csatornarácsokat.  Szita Károly (Fidesz-KDNP), polgármester azt írja a Facebook-oldalán, hogy a „brutális erősségű szél” fákat csavart ki, a levert levélzet teljesen elfedte a csatornarácsokat. Köz- és magánépületek ablakai törtek be, rengeteg autó megsérült, a kár jelentős – jegyezte meg, hozzátéve: nem tudnak arról, hogy bárki is megsérült volna.

Kiemelt fotó: Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top