nlc.hu
Aktuális

Szabálytalanságok voltak a hőlégballon-balesetnél

Több szabálytalanságot is találtak a váli hőlégballon-balesetnél

A 2020 szeptemberében történt tragédiában egy nő életét vesztette és többen súlyosan megsérültek.

Befejezte a vizsgálatot a Vál térségében történt hőlégballon-baleset ügyében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a nyomozás több szabálytalanságot is feltárt – derült ki a hatóság közleményéből.

váli hőlégballon baleset

(Fotó: Katasztrófavédelem)

A rendőrségre 2020. szeptember 5-én 18 óra 56 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Vál külterületén egy hőlégballon leszállás közben tisztázatlan körülmények között kigyulladt és mezőgazdasági területre zuhant. A légijármű egyik utasa, egy 58 éves asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, míg a hőlégballon pilótája és további két utasa megsérültek.

A baleset nyomán a rendőrség gondatlanságból elkövetett halált okozó légi közlekedés veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a hőlégballon 63 éves pilótájával szemben. A nyomozás alatt beszerzett szakértői vélemények több hiányosságot és műszaki szabálytalanságot is feltártak. Arról azonban, hogy ezek pontosan mik voltak, nem szól a közlemény. A hatóság jelezte, hogy az iratokat átadta a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top