nlc.hu
Utazás

A halálos hőlégballon-baleset okai

Halálos hőlégballon-baleset: ez okozhatta a tragédiát

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy emberi mulasztás okozta Válnál a hőlégballon balesetét, amelyben egy nő meghalt.
Hőlégballon

Hazaengedték a kórházból azt a pilótát, akinek a hőlégballonja kigyulladt szeptember 6-án Vál község közelében, az egyik utas pedig halálra égett – írja a Blikk.

A lapnak egy névtelenséget kérő hőlégballonos szakember szerint egyre biztosabb, hogy emberi mulasztás vezetett a tragédiához. Mint mondta, a hőlégballonos utazás legkritikusabb pontjánál, a leszállásnál történt hiba.

Elmondása szerint a ballon kosara túl keményen ért földet, elpattant a talajtól, emiatt a kosárban lévő gázpalack és annak vezetéke megsérült. A gáz ömleni kezdett, majd pillanatokkal később belobbant az égőfejtől. Ha ez a levegőben történik, senki sem menekül meg.

A baleset ügyében továbbra is folyik a nyomozás, a pilótát már kihallgatták a szakértők, és az utasokkal beszéltek, de szemtanúkat is megkérdeznek. A hőlégballon-baleset másik két sérültje azóta is kórházban van, súlyos égési sérüléseket szenvedtek.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top