nlc.hu
Aktuális

Tüntetés az Erzsébet hídnál

Lezárják a tüntetők az Erzsébet hidat is, a momentumosok beszaladtak „nyomni egy nemet erre a szarra”

A második hidat csak részben zárják le a kata szigorítása ellen tüntetők.

A Margit hídival szemben bejelentett tüntetés zajlik az Erzsébet hídon, amelyet szintén elkezdtek lezárni a főleg ételfutárok vezette tüntetők. A bejelentő megegyezett a rendőrökkel, hogy ezt a hidat csak részlegesen zárják le, azaz a forgalom haladhat, azt csak a középső sávok lezárásával lassítják – írja a 444. Ez meg is történt, csilingelő biciklikkel le is zárták a sávokat.

A kata szigorítása elleni tüntetés az Erzsébet hídon

Fotó: Erdős Dénes

A demonstráció elején kisebb zavar támadt, hiszen a szervező-bejelentő (mint kiderült, egy idegenvezető) abban maradt a rendőrökkel, hogy a buszsávokat szabadon hagyják, de aztán kérlelni kezdte a futárokat, hogy ne zárják le mindkét sávot, mert még őt viszik el a rendőrök. Mint kiderült, a bejelentését befogadó rendőrök tájékoztatása szerint amúgy százötvennél kevesebb tiltakozó van a hídon, addig csak egy-egy forgalmi sávot zárhatnak le. A futárok végül eleget tettek a szervező idegenvezető kérésének, így a hídon megint megindulhat a személygépjárművek és teherautók forgalma is – írja a portál.

A kata szigorítása elleni tüntetés az Erzsébet hídon

Fotó: Erdős Dénes

Budapest-szerte demonstrálnak a kata szigorítása ellen tüntetők, több ezren vannak az utcán. A Margit-híd lezárása 11 óta tart; ezt nem jelentették be, spontán szerveződött. A rendőrök oszlatni próbálják a tömeget, egy tüntető fiatalt el is vittek, de a demonstrálók egyelőre kitartanak. A velük tartó momentumos képviselők az nlc. tudósítója szerint egy kicsit ott hagyták a tömeget, azzal, hogy

bemegyünk a Parlamentbe, nyomunk egy nemet erre a szarra és visszajövünk.

A kata szigorítása elleni tüntetés az Erzsébet hídon

Fotó: Erdős Dénes

A kata-törvény szigorítását hétfőn terjesztették elő, kedden már (a tömérdek helyesírási hiba kijavítása után) kész szöveg várja, hogy megszavazzák a Parlamentben. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top