nlc.hu
Aktuális

Tüntetnek a Parlament előtt a kata módosítása ellen

Tüntetnek a fővárosban a kata módosítása ellen, leállt a forgalom a Margit hídnál

Közel ezren tüntetnek a katatörvény módosítása miatt a Kossuth téren.

Spontán tüntetést szerveztek kedd délelőtt 10 órára a Kossuth térre, miután hétfőn benyújtotta a kormány a kata szigorításáról szóló törvényjavaslatot, amely többek között azt tartalmazza, hogy csak azok választhatják majd az adózási formát, akik a lakosság részére saját szolgáltatást nyújtó, terméket értékesítő egyéni vállalkozók.

Lapunk helyszínen lévő tudósítói arról számoltak be: a tüntetők, akik a Parlament előtt gyülekeztek, átvonultak a Margit hídhoz, ahol már a forgalom is leállt. „Katázni akarok bazmeg, ez ekkora baj?” – üvöltötte egy nő, a tömeg pedig azt skandálta, hogy „számlázni akarunk”.

A demonstrálók közül nem mindenki maradt itt, vannak, akik az Erzsébet hídhoz indultak.

Tüntetés a kata szigorítása ellen

Fotó: nlc.hu

Egy fiatalokból álló, reklámfilmekkel és közösségi médiával foglalkozó csoport helyszínen lévő kollégáinknak azt mondta, nem számítottak erre a lépésre, és fogalmuk sincs, hogyan tovább. Eddig a törvénynek megfelelően dolgoztak be több cégnek projektalapon, és szerintük a módosítással csak annyit ér el a kormány, hogy feketén fog dolgozni az is, aki nem akar.

Egy nyugdíjas újságíró hasonló gondolatokat fogalmazott meg, úgy véli, ezzel a törvénymódosítással visszakanyarodunk a kilencvenes évekbe, amikor borítékba adják a pénzt, és ugyan még nem tudja, mennyit kell majd fizetni, ha az átalányadózást választja, de biztos, hogy hangsúlyosan többet, még úgy is, hogy nyugdíjasként nem kell társadalombiztosítási járulékot fizetnie.

Tüntetnek a Parlament előtt a kata módosítása ellen, a Margit híd lezárására készülnek a demonstrálók

Fotó: nlc.hu

Két, általunk megszólaltatott könyvelő is értetlenül áll a döntés előtt. Egyikük kiszámolta, háromszorosát is elérhetik a költségek, attól függően hogy melyik adóformát választjuk.

Tüntetés a kata szigorítása ellen

Fotó: nlc.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top