nlc.hu
Aktuális

Kitiltanák Egerből a Tarnára gátat építő borászatot

Kitiltaná a város rendezvényeiről a Tarnára gátat építő borászatot az egri polgármester

Óriási felháborodást keltett a Tarna vizét az utolsó cseppig kiszivattyúzó borászat esete, Eger polgármestere, Mirkóczi Ádám pedig úgy gondolja, a Tóth Borászat tette nem maradhat következmények nélkül.

Verpelét és Kápolna között gátat épített a Tarnán, majd kiszivattyúzta onnan az ott összegyűlő vizet a Tóth Borászat, ráadásul egy olyan átmérőjű csövet használtak, ami a vízzel együtt kiszívta a benne élő halakat, békákat és más élőlényeket is. Bár a borászat mindig arra hivatkozik, hogy a vízkivitelre volt engedélye, Eger polgármestere szerint arra biztosan nem volt, hogy gátat építsen a Tarnán és úgy szivattyúzzon ki onnan mindent. Ezt Mirkóczi Ádám ökológiai merényletnek nevezte, válaszul pedig beterjesztett egy javaslatot a közgyűlés elé, miszerint az aldebrői borászatot tiltsák ki a város minden rendezvényéről – írja a szeretlekmagyarorszag.

Tarna

Miután megtalálták a Tarna vizét (forrás: EgerHírek YouTube videója)

A Tóth és Tóth Debrői Borok a Facebook-oldalán fejtette ki a véleményét az ügyben, és újra elmondták, hogy a vizet jogszerűen használták, nem loptak, a vízhiányt pedig az aszály okozza, és nem ők.

Termékeink országosan elismertek, magas szakmai színvonalon, nagy gondossággal állítjuk elő azokat. 35 évvel ezelőtt éppen a Tarna közelsége miatt kezdtünk itt gazdálkodni, hiszen a szőlőoltvány termesztés egy öntözést igénylő kultúra. Jelen pillanatban is mintegy 20 környékbeli családnak adunk megélhetést

Álszentnek tartják, hogy a majdnem 8 milliárd ember által elkövetett ökológiai katasztrófáért most egy kis családi vállalkozást okolnak az emberek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top