nlc.hu
Aktuális

A diploma kiadása nyelvvizsga nélkül

Már idén is átvehetik a diplomát a nyelvvizsga nélküli diákok

Az intézmények saját hatáskörben dönthetnek a nyelvvizsga nélküli diploma kiadásáról, ha hatályba lép a törvény.
diploma

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HŐOK) kormányzati információi szerint már akár 2022 őszén is dönthetnek saját hatáskörben a felsőoktatási intézmények arról, hogy a diplomákat kiadják a nyelvvizsga hiányában is – mondta a Napi.hu-nak Budai Marcell, a HÖOK kommunikációs igazgatója. Legalábbis azután, hogy a Csák János innovációs és kulturális miniszter által csütörtökön bejelentett felsőoktatási nyelvvizsga-kötelezettség eltörléséről szóló törvény hatályba lép.

A világjárvány magyarországi kitörésének évében a hallgatók egy része azért nem tudta megszerezni a nyelvtudást igazoló bizonyítványt, mert 2020 márciusában a nyelviskolák és a nyelvvizsgaközpontok is bezártak, sokáig csak online órákat és vizsgákat tarthattak. A felsőoktatásban a nyelvvizsga-amnesztia bevezetését a kormány a pandémia éveiben azzal indokolta, hogy minél több, akár 150 ezer új, diplomás munkavállaló jelenjen meg munkaerőpiacon – emlékeztet a lap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top