nlc.hu
Aktuális

Megbukott a sztárügyvéd, dr. Ruttner György

Így ért véget a sztárügyvéd karrierje, aki Stohl Andrást is védte

Dr. Ruttner György fényes sikerei és nagy bukása.

Dr. Ruttner György, az egykori sztárügyvédnek sokáig minden sikerült: színészek, zenészek, közéleti szereplők adták egymásnak a kilincset, hogy vállalja el ügyüket. Emlékezzünk csak Stohl András ügyére, vagy arra, hogy az azóta tragikus körülmények között meghalt Damu Roland börtönbüntetéséből is sikerült az ügyvédnek lefaragni. 

bíróság

A kép csak illusztráció (Fotó: Getty Images)

A sikeres évek után azonban mélyrepülést vett az ügyvéd karrierje:

Sikkasztási ügybe keveredett, amely után hosszú időt házi őrizetben kellett töltenie. Ruttner 60 milliós sikkasztás miatt ült a vádlottak padján. Kiderült: korábbi ügyfelei jelentették fel, akiknek több százmillió forintot fizetett vissza a bedőlt devizahitele miatt felvett uzsorakölcsönökre. Bűncselekmény hiányában végül felmentették Ruttnert, de a Kúria döntése értelmében a Magyar Ügyvédi Kamara végleg kizárta tagjai közül, hivatását többé nem gyakorolhatja. A Blikk tavaly kiderítette azt is, hogy neve fent van a NAV adósainak 2600 fős listáján. Itt azok szerepelnek, akik huzamosabb ideig, 10 millió forintot meghaladó összeggel tartoznak.

(Blikk)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top