nlc.hu
Aktuális

Magyar tv paprika főszezonban itthon és Nyugaton

Találd ki, mennyiért kapható szentesi paprika Németországban!

Kis paprikamatek országhatáron innen és túl.
Fél kilogramm szentesi tv-paprika egy holland becsomagolva

*Cikkünket az árak helyes megjelölésével utólag pontosítottuk.*

A német szupermarketlánc, a Kaufland holland-német határhoz közeli üzletében fotózta le egy kint élő magyar a szentesi paprikát, amit 1 euróért vesztegetnek. A mai napon 404 forinton áll az euró középárfolyam, ami azt jelenti, hogy fél kilogramm szentesi tv paprikát 400 forintnyi euróért lehet megvásárolni a nyugat-európai országban, kedvezményes áron.

Korábban már számos termékről kiderült, hogy Ausztriában, Németországban, Belgiumban olcsóbban elérhető a sok ezer kilométert utaztatott importáru, mint amennyiért mi, magyarok itthon hozzájuthatnánk. A legemblematikusabb ezek közül a Pick téliszalámi volt.

Összehasonlításként: egy hazai országos hipermarketben jelenleg 699, vagyis 700 forint a szentesi tv paprika fél kilogrammja.

Míg az első osztályú szentesi kilogrammja itthon tehát 1400 forint körül alakul; nem meghatározott származású, lédig édes paprika kilóját már 700-900 forintért is árusítják, másodosztályú, úgynevezett lecsópaprikát pedig már 600 forintért is vehetünk.

Kíváncsiak voltunk, hogy ugyanitt, a német Kauflandban mennyit kóstál a sokat hivatkozott Pick téli szalámi. Míg a szeletelt, 78 (nettó) gramm súlyú téli szalámira itthon 780, illetve 800 forintért bukkantunk, Németországban 2,19 euróért, vagyis 885 forintos összegért kapható.

Köszönet a paprikáról készült kép szerzőjének a fotót, aki nem kérte neve feltüntetését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top