nlc.hu
Aktuális

Feláras lett a hűtött üdítő

A rezsiemelés miatt feláras lett a hűtött üdítő

A boltok üzemeltetői így reagálnak a hétfőtől életbe lépett új szabályokra.

Az augusztus elsejei rezsiemelés sokak számára járhat kellemetlen következményekkel, de a szolgáltatók extra terheit is nagy eséllyel a fogyasztók fogják megfizetni. Mindennek tetejébe jön még a meleg nyári napok számának növekedése – írta meg az RTL.

A csatorna az interneten terjedő képek alapján rámutatott, a kereskedelem egyes szereplői már néhány nap elteltével lépéseket tettek azért, hogy csökkentsék a veszteségeiket. Az egyik bolt üzemeltetője például immáron tíz forint többletet számol fel minden hűtött üdítő után, amivel valószínűleg a hűtő által fogyasztott áram árát próbálja megkeresni. De szerkesztőségünk egyik tagja olyan üzlettel is találkozott, ahol a hideg italokért már 30 forinttal kell többet fizetnie a vásárlóknak.

üdítő doboz teteje

Fotó: Pixabay

Mint ismert, hétfőtől az átlagosnál több áramot és gázt használóknak több rezsit kell fizetniük, így az átalánydíjas fogyasztók közül is sokan rögzíteni akarták az aktuális mérőóra-állásukat, de csak keveseknek sikerült. Az RTL Híradó által megkérdezett szakértő arra számít, hogy a rendszer bonyolultsága miatt a számlázás sem lesz zökkenőmentes.

A változtatások nyomán az ügyfelek a napokban megrohamozták az MVM ügyfélszolgálatait, hogy rögzítsék fogyasztásukat. A tumultus miatt a cég augusztus 15-ig meghosszabbította a rendkívüli mérőóraállás-diktálási időszakot.

Egyúttal közleményben arra hívták fel a figyelmet, hogy nem szükséges diktálni, és aki nem diktál, azt nem érheti hátrány, mert számlamegosztás történik és a 2022. július 31-ig elfogyasztott és a 2022. augusztus 1-jétől elfogyasztott energia mennyisége külön soron lesz feltüntetve.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top