nlc.hu
Aktuális

Társkeresős csalókat leplezett le a rendőrség

Béna trükkel vert át rengeteg embert egy Tinder-csaló házaspár, az egyik áldozat nem hagyta annyiban

Nem értjük, hogy gondolták, hogy nem buknak majd le nagyon gyorsan.
Tinder

Egyszerre tanulságos és siralmas sztorit osztott meg a Magyar Rendőrség a Facebookon. Mint mesélik, egy 50 éves nő társkeresőn ismerkedett meg egy török építészmérnökkel. Addig-addig írogattak egymásnak – bár soha nem találkoztak –, amíg a férfi nagyértékű csomagot küldött szíve hölgyének. Az egyetlen kérése az volt, hogy a csomag behozatali vámjaként utaljon el egy általa megadott bankszámlára 352.000 Ft-ot. A nő megtette és itt a szerelmes történetnek vége lett, a csomag nem jött, a férfi elérhetetlenné vált.

Szerencsére az átejtett hölgy nem hagyta annyiban a dolgot, feljelentést tett. Szekszárdi kollégáink nyomozásba kezdtek és először eljutottak egy budapesti nőhöz, akinek a bankszámlájára beérkezett a pénz. Meg azon kívül még vagy 3 millió forint. A nyomozók itt nem álltak meg, kiderítették, hogy a budapesti nőnek más bankoknál is voltak számlái, amelyekre további károsultaktól 20-30 millió forint érkezett. Ezután arra is fény derült, hogy a számlákról a pénz egy házaspárhoz került, akiknek már voltak korábban is hasonló ügyeik. A budapesti lakásukon megtartott kutatás során mobiltelefonokat, tableteket, laptopot, készpénzt és más bizonyítékokat foglaltak le. A 40 éves magyar nőt és 35 éves nigériai férjét gyanúsítottként hallgatták ki, végül a férfit letartóztatták.

Az igazi Tinder-csalóhoz képest persze ők még mindig csak kispályások.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top