nlc.hu
Aktuális

Az OMSZ új vezetése

Megvan, ki vezeti tovább az Országos Meteorológiai Szolgálatot

Ő volt egyetlen, aki nem írta alá azt a levelet, amit a meteorológiai szolgálat 16 vezetője az elnök és a szakmai elnökhelyettes menesztése miatti tiltakozásul fogalmazott meg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) gazdasági elnökhelyettesét, Hanyecz Lászlót bízta meg az elnöki jogkör gyakorlásával a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) – tudta meg az ATV. A megbízásra azután került sor, hogy Palkovics László technológiai és ipari miniszter felmentette Radics Kornélia elnököt és szakmai elnökhelyettesét, Horváth Gyulát, amiért az OMSZ javaslatára a kormány (pontosabban az e kérdés miatt egész szombat délelőtt ülésező operatív törzs) egy héttel elhalasztotta az augusztus 20-i tűzijátékot, úgy, hogy estére jó idő lett, azaz meg is tarthatták volna.

A megbízásról hivatalos levélben értesítették az OMSZ-t a minisztérium Hivatali Kapuján keresztül. Ez a közigazgatásban egy bevett elektronikus ügyintézési protokoll. Az OMSZ munkatársait azonban nem hívták össze, és e-mailben sem tájékoztatták őket a változásról. Hanyecz László az elnöki pozíció betöltéséig látja majd el a feladatát.

A 168 óra információi szerint Hanyecz László idén április 1-től dolgozik az OMSZ-nál gazdasági vezetőként. Az OMSZ elnökségének tagjai közül ő volt egyetlen, aki nem írta alá azt a levelet, amit a meteorológiai szolgálat 16 vezetője az elnök és a szakmai elnökhelyettes menesztése miatti tiltakozásul fogalmazott meg.

Mindeközben az MTA vizsgálja, hogy az augusztus 20-ára vonatkozó előrejelzés kapcsán a rendelkezésére álló eszközök, szoftverek és adatok birtokában az OMSZ az adott helyzetben elvárható gondossággal járt-e el.

leveli béka időjárás

Ő vezeti tovább az OMSZ-t. Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top