nlc.hu
Aktuális

III. Károly király Londonban

Óriási tömeg fogadta Londonban III. Károly királyt

Szimbolikus pillanat, ahogy III. Károly király visszatér a fővárosba és a Buckingham-palotába.

Édesanyja, II. Erzsébet halála után III. Károly király elhagyta Skóciát, és a repülőgépe kora délután szállt le Londonban.

Az uralkodó és felesége, Kamilla királyné délután három óra körül megérkezett a Buckingham-palotához, ahol Lizz Truss miniszterelnökkel találkoznak. Ez egy szimbolikus pillanat, hiszen a király visszatér a fővárosba és a palotájába, a brit monarchia székhelyére.

III. Károly király és Kamilla királyné üdvözli a tömeget érkezésük után a Buckingham-palotában Londonban 2022. szeptember 9-én, egy nappal azután, hogy II. Erzsébet királynő 96 éves korában meghalt

III. Károly király és Kamilla királyné üdvözli a tömeget érkezésük után a Buckingham-palotánál, Londonban 2022. szeptember 9-én, egy nappal azután, hogy II. Erzsébet királynő 96 éves korában meghalt (Fotó: Daniel LEAL / AFP)

A palota kapujánál az autójuk megállt, Károly és Kamilla kiszállt, hogy üdvözöljék az ott összegyűlt embereket, akik közül sokan virágot helyeztek el a kerítésnél. A király végigment a tömeg előtt, sok emberrel kezet fogott…

…egy nőtől pedig puszit is kapott: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top