nlc.hu
Aktuális

Károly és Anna voltak II. Erzsébet mellett

Ők voltak II. Erzsébet mellett az utolsó óráiban

A királyi család tagjai versenyt futottak az idővel, hogy elbúcsúzhassanak Erzsébettől.

Szeptember 8-án kora délután érkezett a hír, hogy II. Erzsébet szigorú orvosi felügyelet alatt áll, a királyi család tagjai pedig szinte valamennyien Balmoralba indultak, hogy az uralkodó mellett legyenek. Károly herceg helikoptere a fotók alapján már délelőtt megérkezett Skóciába, de akkoriban ért oda húga, Anna hercegnő is. A brit lapok beszámolója szerint ők, vagyis Erzsébet két legidősebb gyereke volt végig a királynő mellett az utolsó óráiban. De ott volt Kamilla is.

II. Erzsébet és Károly herceg

Fotó: Profimedia

A Daily Mail információi szerint a család többi tagja versenyt futott az idővel. András herceg, Vilmos herceg, Eduárd wessexi gróf és felesége, Zsófia repülővel érkezett meg Skóciába, ahonnan még egyórás autóút várt rájuk Balmoralba. Az Egyesült Királyság új miniszterelnöke, Liz Truss pedig délután 16:30-kor értesült az uralkodó haláláról.

Vilmos herceg, András herceg, Eduárd gróf és Zsófia

Vilmos herceg, András herceg, Eduárd és Zsófia Balmoralban (Fotó: Profimedia)

Harry herceg egyedül indult el Londonból Balmoralba. III. Károly király fia az esti órákban csatlakozott a család többi tagjához, viszont másnap reggel ő volt az első, aki elhagyta a birtokot.

Harry herceg autóban

Harry herceg szeptember 8-án este érkezett Balmoralba (Fotó: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top