nlc.hu
Aktuális

Megszólalt a fotós, aki az utolsó képeket készítette II. Erzsébetről

„Nagyon boldognak és mosolygósnak tűnt” – megszólalt a fotós, aki az utolsó nyilvános képeket készítette II. Erzsébetről

Jane Barlow fotós szerint a királynő törékeny, de nagyon mosolygós volt két nappal a halála előtt.

Az utolsó hivatalos fotó II. Erzsébetről szeptember 6-án készült, amikor a királynő az újdonsült brit miniszterelnököt, Liz Trusst fogadta, hogy felkérje a kormányalakításra. Két nappal később, szeptember 8-án a 96 éves uralkodó meghalt.

Az utolsó képeket Jane Barlow, a Press Association fotóriportere készítette, aki elmesélte, milyennek látta Erzsébetet. Amíg a királynővel és a sajtótitkárával hármasban vártak a miniszterelnökre, a királynő az időjárásra tett megjegyzést; azt mondta, mennyire sötét van, de a fotósnak úgy tűnt, hogy jó kedve van.

2022. szeptember 6-án készítet II. Erzsébet brit királynõrõl, amint Liz Truss miniszterelnök-jelölt fogadására készül skóciai nyári rezidenciáján, a balmorali kastélyban

2022. szeptember 6-án készítet II. Erzsébet brit királynőrõl, amint Liz Truss miniszterelnök-jelölt fogadására készül skóciai nyári rezidenciáján, a balmorali kastélyban (Fotó: MTI/AP/PA pool/Jane Barlow)

Nyilvánvalóan nagyon törékeny volt, de nagyon mosolygós is, sok mosolyt kaptam tőle. Nagyon boldognak tűnt

– mondta Jane Barlow.

A fotós beszélt arról is, hogy a kép, amelyen a királynő egyedül látható, teljesen spontán készült.

Egyáltalán nem volt beállított, csak egy szép, természetes pillanat volt, amikor felnézett és mosolygott, és most annál is inkább megható, mert ez az egyik utolsó kép, amely róla készült.

(Daily Mail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top