nlc.hu
Aktuális

Spórolás: fél kiflit kapnak a kalocsai óvodások

Csak fél kiflit kapnak az óvodások Kalocsán a spórolás miatt

A hatályos előírásoknak a fél adag péksütemény is megfelel, de a szülőknél kiverte a biztosítékot.
Kiflik a tepsin

Az élelmiszerárak brutális drágulása és a növekvő üzemanyagköltségek miatt az új tanévben akár 30 százalékos áremelkedés is lehet az iskolai menzákon. Kalocsán úgy igyekeznek spórolni a közétkeztetésen, hogy kisebb adagot kapnak a gyerekek, például csak fél kiflit adnak az óvodásoknak.

A 4-6 éves gyermekek részére eddigiekben kiküldésre került egy egész darab péksütemény helyett ezentúl egyes esetekben, figyelembe véve a termék súlyát, fél darabot biztosítunk

– posztolta Kalocsai Közétkeztetési Intézmény tájékoztatóját egy kalocsai képviselő a Facebookon, amelyet a hvg.hu vett észre.

A tájékoztató szerint a hatályos előírásoknak így is megfelelnek. A 2014-es rendelet valóban fél-egy péksüteményt ír elő, a takarékossági intézkedés mégis kiverte a biztosítékot a szülőknél.

De nem csak a péksüteményen takarékoskodik a közétkeztetési intézmény, bizonytalan ideig az elektromos hálózat túlterheltsége miatt sütőben sült ételeket sem készítenek. Emellett Kalocsán az összes önkormányzati intézménynek spórolási tervet kellett készítenie az elszálló energiaárak miatt.

Frissítés!

Szerdán Kalocsa polgármestere közleményt adott ki, melyben azt írja: megdöbbenéssel értesült a közétkeztetési intézmény vezetőjének döntéséről, hogy csökkenti akarja a gyerekeknek kiküldött pékáru mennyiségét.

Filvig Géza azt írja, hogy az intézményvezető saját hatáskörben dönthet az ételmennyiségekről, ám az idei tanévre szóló változtatásokat nem egyeztette a városvezetéssel, őt pedig polgármesterként nem tájékoztatta.

Ezért a polgármester vizsgálatot rendelt el az ügyben, ennek idejére az intézményvezető döntését felfüggesztette, vagyis szeptember 22-től a kalocsai gyerekek a megszokott adagmennyiségeket kapják a pékárukból.

(Kiemelt kép: Takó-Bencze Vivien)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top