nlc.hu
Aktuális

Megtiltották a fővárosi tűzoltóknak a fűtés használatát

Október 15-ig még 18 fokra sem lehet fűteni a budapesti tűzoltó-laktanyákat, a privát fűtőeszközök behozását is megtiltották

Hidegek az éjszakák, de úgy fest, a fenntartó állam szerint a tűzoltók melegedéséhez tüzeknek kell kitörniük, ugyanis a laktanyákban nem számíthatnak melegedésre.
Tűzoltók

A Zsaruellátó által megszerzett hivatalos levél szerint a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiadta parancsba, hogy a laktanyákban a benti hőmérséklettől függetlenül október 15-ig, azaz a hivatalos fűtési idény kezdetéig nem lehet elindítani a fűtést. A levél arra is felhívja a figyelmet, hogy azonnali hatállyal megtiltják az alternatív fűtőeszközök használatát – írja az rtl.hu.

Az elektromos fűtőberendezéseket (hősugárzó, olajradiátor) is össze kell szedni és raktárakba tenni, a légkondik távirányítóit pedig szintén el kell venni a dolgozóktól. A tiltás vonatkozik a magántulajdonú fűtőtestek használatára is, amiket azonnali hatállyal el kell távolítani az intézményekből. Fegyelmi felelősség terhe mellett ellenőrizni kell a fenti szabályok betartását. Mint korábban kiderült, az állami intézményekben – néhány kivétel mellett – nem lehet több tizennyolc foknál, de úgy tűnik, a tűzoltók még ezen felül is kaptak a nyakukba egy kis extra szigort.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top