nlc.hu
Aktuális

Lezárult a kórház elleni per

Hét évig perelte a kórházat, ahol nem mentették meg a lányát

A 38 éves nő pár órával azután halt meg, hogy a sürgősségiről hazaküldték. Hét év után lett ítélet.

Hét év után idén lezárult az a per, amelyet a felvidéki Diószegen élő Zuzana indított azellen a galántai kórház ellen, ahonnan hazaküldték a balesetet szenvedett lányát, aki ezután pár órával meghalt.

A galántai kórházban nem látták el a nőt megfelelően (Illusztráció: Pexels.com)

A galántai kórházban nem látták el a nőt megfelelően (Illusztráció: Pexels.com)

Az akkor 38 éves áldozat elesett a fürdőszobában és eltörte a hüvelykujját. A kórházban megröntgenezték, de a vizsgálat után rosszul lett, hányt és az eszméletét is elvesztette egy rövid időre – írja a parameter.sk.

A nőt végül nem vették fel a kórházba, hanem hazaküldték – otthonában aztán néhány órán belül elhunyt. Kiderült: epilepsziás rohama volt, emellett agyi gyermekbénulásban szenvedett, a vérképe pedig azt mutatta, hogy a gyulladás mellett alacsony volt a vérében a nátriumszint és a kloridok szintje, emellett túl magas a fehérvérsejté és a cukoré.

Az orvosszakértő szerint, ha felveszik az intenzív osztályra, tovább élhetett volna.

A most lezárult polgári perben a Nagyszombati Kerületi Bíróság Zuzanának adott igazat, aki a sürgősségin szolgálatot teljesítő orvost hibáztatta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top