nlc.hu
Aktuális

Az emelkedő árak kivégzik a kisboltokat

Emelkedő árak miatt rengeteg bolt zárhat be

Segítséget jelentene, ha az üzletek kapnának kedvezményt a bérleti díjakból, de erre kicsi az esély.

Súlyos döntés előtt áll számos kisbolt az emelkedő árak miatt. A bevásárlóközpontokban működő, nem alapvető cikket árusító apróbb üzletek nem számítanak jó karácsonyi forgalomra, mert a vásárlók jövedelmét megcsapolja az élelmiszerek és az energia drágulása. Mindeközben ráadásul azzal sem számolhatnak, hogy kedvezményt kapnak a bérleti díjakból, sokan ezért várhatóan kénytelenek lesznek bezárni – írta meg az mfor.hu.

Ruhák lógnak a vállfákon.

(Fotó: Pixabay)

A cikkből rámutat, a nehéz gazdasági helyzet miatt ezek az üzleteknek azzal kellett szembesülniük, hogy a háztartások bevásárlási listájának végére kerültek. Ezen ugyanis az élelmiszer az első, utána jön az energia. Ha még mindig marad elkölthető jövedelem, akkor azt sokan várhatóan adósságok visszafizetésére fordítják, így csak az utolsók között lesznek a ruhák, az utazás, a műszaki cikkek.

A helyzet tehát aggasztó és az óra ketyeg. Ha az üzleteknek nem sikerül elérniük, hogy a bevásárlóközpontok üzemeltetői/bérbeadói bérleti díjkedvezményt adjanak nekik, jövő tavasszal több száz, vagy ezernél is több magyar tulajdonú üzletre kerülhet lakat. Erre azonban a portálnak nyilatkozó több forrás szerint, nagyon kicsi az esély. A bérbeadók ugyanis általában arra hivatkoznak, hogy a beruházásaikat finanszírozó bankok ezeket nem nézik jó szemmel, hiszen szerintük ezzel nem garantálható a folyamatos és a hitel fedezetéhez szükséges bevétel.

Arra, hogy a bezárási hullámot okozhat az energiaárak brutális drágulása már szeptember elején figyelmeztetett a vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top