nlc.hu
Otthon

Tömegével húzhatják le a rolót a cégek

Bezárási hullámot indíthat az újabb energiadrágulás

A cégek egy részének olyan magasra kellene emelnie az árait, amit képtelenek kifizetni a vásárlói.
bezárás

Bezárási hullámot okozhat az energiaárak brutális drágulása a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége szerint. Főtitkáruk az RTL Híradónak azt mondta, többen és hosszabb időre húzhatják le a rolót, mint a koronavírus-járvány miatt. A cégek nagy részének októbertől kell magasabb rezsit fizetnie, mert akkor jár le a még kedvezőbb árú, éves energiaszerződése. 

Perlusz László, a szervezet főtitkára szerint eljöhet egy olyan pont ősszel, télen vagy a jövő év első hónapjaiban, amikor már nem lehet a veszteséget tovább finanszírozni, ez pedig a tevékenység felfüggesztéséhez vezethet. Úgy számolnak, többen és hosszabb időre zárhatnak be az energiaárrobbanás hatására, mint korábban a koronavírus-járvány miatt. 

Beszéltem sok vállalkozással, szerencsének mondhatja az magát, aki a tavalyihoz képest hat-nyolcszoros áron, de fixáras szerződést tudott kötni egy évre” – mondta Perlusz.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top