nlc.hu
Otthon

Gyógyszertárak is bezárhatnak a megemelkedett rezsiárak miatt

Gyógyszertárak is bezárhatnak a megemelkedett rezsiárak miatt

Egyes becslések szerint a patikáknak majdnem a negyede veszélyben van.

Mikola Bálint, a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének alapítója szerint mivel a gyógyszertárak is kétszeres-háromszoros rezsiemelkedést tapasztalnak, a patikák 20 százaléka veszélyben van, és főként azok a gyógyszertárak-patikák küzdenek a jelenlegi helyzetben, amelyek kistelepüléseken vannak és kis forgalmat bonyolítanak le, írja a Napi.hu.

Az esetleges bezárások pedig nagy problémát jelentenek, mert egy friss felmérés szerint több mint háromszorosára nőtt a patikákban megjelenők száma az elmúlt két évben a háziorvosi kontaktusokhoz képest.

A Gyógyszertár felirata és emblémája az Andrássy út 84-ben.

Képünk csak illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

Mikola Bálint megjegyezte azt is, hogy a pandémia, a háborús konfliktus miatt kialakuló energiaválság, az infláció számos változást hozott a patikák életében is. Hozzátette, nagyon hiányzik az intézményes tesztelési eljárás, ezért nem tudni, hogy éppen milyen koronavírus- vagy influenzajárványra lehet számítani a következő időszakban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top