nlc.hu
Otthon

Az önkormányzatra testálnák az iskolák melegvíz-ellátását Siófokon

Siófok: a tankerület elzárná a meleg vizet az iskolai konyhákon

A polgármester a szakemberek, illetékesek véleményét kikérve szeretne válaszolni a tankerület levelére.

Siófok polgármestere, Lengyel Róbert szerdán a közösségi oldalán osztotta meg, hogy a városi tankerület egy levelet küldött, amiben azt írják, hogy a gazdasági helyzetre való tekintettel decembertől nem tudják biztosítani melegvíz-ellátását a siófoki köznevelési intézményekben a konyhák részére, ez a  továbbiakban az önkormányzat feladata lesz.

A polgármester posztjában megjegyezte, egyeztetésre nem került sor, és az illetékes munkatársai véleményét kikérve szeretné eldönteni, hogy vannak-e ilyen jellegű kötelezettségei, és amennyiben igen, akkor természetesen találnak megoldást a problémára. 

Lengyel Róbert, Siófok polgármestere

Lengyel Róbert, Siófok polgármestere beszédet mond a balatonfüredi hajóállomáson 2019. április 20-án. (Fotó MTI/Bodnár Boglárka)

„Ha jól értelmezem, egyébként arról van, pontosabban lehet szó, hogy az iskolaépületek melegvíz-ellátása egy-egy rendszerről működik. Ha pl. a sulikban a meleg vizet spórolási céllal elzárnák a gyerekek, pedagógusok elől, akkor – az egy rendszer okán- a konyhában sem lenne mosogató víz” – írja.

Hozzátette, hogy a tankerületi központ már annak a  távhőszolgáltató cégnek is írt a döntésről. „A Siófoki Tankerületi központ nevében kérnénk, hogy a használati melegvíz előállítását 2022. 12.01-től leállítani szíveskedjék minden intézményünkben, ahol kapcsolatban állunk” – idézi a levelet.  

Lengyel Róbert megjegyezte, miután az önkormányzat dönt az ügyben, válaszolni is fog a tankerület levelére. 

(via Blikk)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top