nlc.hu
Otthon

Karácsonyi díszkivilágítás Budapesten

Jól nézd meg ezt a képet, mert lehet egy ideig nem látsz ilyet élőben Budapesten

Lehet, hogy le kell mondanunk a karácsonyi hangulatról a fővárosban.

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes arra tett javaslatot, hogy az idén ne építsenek ki karácsonyi díszkivilágítást Budapesten – írja a 24.hu. Az előterjesztésről szerdán szavaz a Fővárosi Önkormányzat. Ezzel akár 28,38 millió forintot takarít meg a főváros.

Az már korábban eldőlt, hogy két órával csökkentik a díszkivilágítás üzemidejét karácsonykor, és a műemlékek éjszakai kivilágítását is csökkentik. Idén elmarad a karácsonyi vásár is a fővárosban, az eset hátterét azonban nem a spórolás adja, hanem az, hogy az állam elvette a Vörösmarty tér tulajdonjogát a Fővárostól, így a vásárt majd egy V. kerületi vállalkozó rendezi meg.

A költségvetésben eredetileg az szerepelt, hogy a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. bruttó 58,45 millió forintból építheti ki és működtetheti a fényeket. A feladat törlésével ugyanakkor a teljes összeget nem vonhatják el hiszen a díszítésre fel nem használt karácsonyi eszközök értékcsökkenésével, amortizációjával összefüggő költségigényt a cégnek meg kell téríteni, illetve a tavalyi karácsonyi világítás leszereléséhez kapcsolódó költségeket már leszámlázták.

karácsonyi díszkivilágítás Budapesten

Adventi díszvilágítás Budapesten, az Andrássy úton 2019. december 3-án. MTI/Balogh Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top